Intra Gyógynövény      
   
   


   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  A keleti orvoslás

A keleti és a nyugati orvoslás különbsége

Az ősi kínai orvosok legfontosabb feladata az volt, hogy olyan egységes egészségmegőrző rendszert hozzanak létre, amely a kínai császárokat hosszabb, egészségesebb élethez segíti. Ezért rendszerint a kínai császárok valóban hosszú és egészséges életet is éltek.

A keleti orvosoknak valóban motivációjuk volt az egészséget fenntartani, hiszen ha a császár megbetegedett vagy meghalt, úgy az orvos is az életével fizetett. Manapság is a jó orvosnak keleten alig van betege.
A sok beteggel rendelkező keleti orvos pedig keveset keres.

Egyértelmű, hogy a kínai orvoslás valóban az egészségről szóló tudomány.
Arra tanít, hogyan őrizzük meg egészségünket a betegségekkel szemben, hogyan éljünk harmóniában a körülöttünk lévő világgal.

fukluksau

Évezredes kínai tanítás szerint minden a kozmikus csi körül forog, amely a távol-keletiek szerint mindenben és mindenkiben jelen van, és így összeköt mindent.

Ezért a keleti filozófia szerint a világ egy nagy egészet alkot, ahol semmi sem állandó, minden változik és minden mindennel összefügg.

Az ember és így a szervezetünk is egy egységes EGÉSZ, és természetes állapotában egyensúlyban működik, tehát EGÉSZséges.

Ha megbetegszik, az az egész szervezetre kihatással van, így a gyógyulást az EGÉSZ szervezet egyensúlyának visszaállításával lehet elérni, ami a keleti orvoslás filozófiája is egyben.

A nyugati orvoslás ezzel ellentétben specializálódott a szervezet különféle szerveire, így az adott éppen beteg szervre koncentrál, tünetkezelést hajt végre így nem az egészét veszi alapul.


A szervezetünkben is minden mindennel összefügg.


A kínai orvoslás a természet összes jelenségét, így az emberi szervezetet is besorolta az öt elem valamelyikébe.

Az öt elemet a természet pontos megfigyelése alapján nevezték el: fa, tűz, föld, fém és víz.
Az emberi szervezet különböző része is hozzárendelhető ezekhez az elemekhez.

szervrendszerek5elemszerint


A keleti orvoslás szerint egy bizonyos szerv vagy szervrendszer betegsége egy tünet, amelyet az egész harmóniájának helyreállításával kell kezelni, nem pedig az adott szerv vagy rendszer egyedüli táplálásával, kezelésével, tisztításával, mint ahogy azt a nyugati orvoslás teszi, sokszor talán éppen ezért eredménytelenül.

ot_elem_tana

Egy adott szerv betegsége egy tünet, a test jelzése, hogy felborult a harmónia.


Hiszen tudjuk, hogy az emberi szervezet csodákra képes, ha hagyják, hogy meggyógyítsa saját magát, és persze megkapja azokat az anyagokat (vitaminok, tápanyagok, nyomelemek), amelyek természetes eredendő részei, mely segítségével újra regenerálja önmagát.
Ehhez az öngyógyító mechanizmus beindításához, olyan anyagokat kell bevinni, ami természetazonos és a szervezetnek építőeleme.

A keletiek ezt tudták és tudják. Mi nyugatiak pedig újra kezdünk visszatérni a már rég elfeledett bölcsességhez: "Fűben fában orvosság"-okhoz !
Azaz a természetes módon történő gyógyuláshoz!

jinjang

Az Alveo a keleti orvoslás filozófiája alapján készült, hogy segítsen megtisztítani és megtáplálni az összes szervrendszert.

3_uveg_alveo
 
Honlapkészítés Debrecen OtherSide Webstudio- Honlapkészítés Debrecen